Even persoonlijk 
Al 100 jaar geschiedenis... wij stellen ons voor. 
 

Al in 1907 kwam de familie Assink naar de Hengelosestraat. Enkele jaren later werd het gebouwtje waarin het toenmalige café gevestigd was afgebroken Er verrees een voor die tijd modern gebouw. Met ruimte voor een café, een restaurant en een hotel. De op Jugendstill lijkende karakteristieken waren vooral herkenbaar aan het glas-in-lood, de houten plafonds en de lampen in het rood met goud en zwart. Gerrit Jan Assink en zijn vrouw Johanna kregen er 5 kinderen.

Zoon Jan nam de exploitatie over in 1940. Het jaar dat hij zijn vrouw Truus trouwde. In de jaren na de oorlog was het wekelijkse boerenbal op de zondag het grote evenement. De bruiloften namen in aantal aanmerkelijk toe. In die dagen is basis gelegd voor de huidige bedrijfsorganisatie. Van hun 3 kinderen nam de oudste, Gerrit, het bedrijf over.

Begin jaren 70, toen het zondagse bal op zijn eind liep, startte Gerrit met een maandelijkse dansavond op zaterdag. De naam van deze dansavond werd van het Spaanse woord voor hoop afgeleid: Esperanca. Gerrit kreeg samen met zijn vrouw Lenie 2 zoons. Jan Willem, 1965, en Jurian, 1967. In 1988 hebben zij de Assinkhof zijn huidige formaat gegeven. Een groot nieuw gebouw verschaft sinds oktober van dat jaar ruimte aan zes zalen. Ook de naam, uiteraard afgeleid uit de familienaam, hebben zij toen geďntroduceerd.

De huidige directie van de Assinkhof wordt sinds 1990 door de beide broers Assink gevoerd. Tot 1997 met behulp van moeder Lenie. Aan frisse ideeën die aansluiten bij de hedendaagse aanpak van feesten hebben zij geen gebrek. Het bedrijf heeft veel zijden. Kwalitatief en kwantitatief. Het vermaak van gasten staat voorop bij de huidige exploitatie.